by Prana –

Ayurveda consults


Hoi, ik ben Kim, wonend in Sint-Michielsgestel en moeder van een tienerdochter.

Graag help ik vrouwen die gezondheidsklachten ervaren, zich niet in balans voelen of even vastlopen met de uitdagingen van het leven. Meer levensenergie geven; vandaar mijn naam by Prana wat levensenergie betekent in het Sanskriet.

Als het lichaam niet happy is, kan dat zich uiten in allerlei klachten. Vaak is de energiebalans verstoord en heeft het lichaam te weinig energie om alle functies goed te laten verlopen. Denk aan klachten zoals darmklachten, vermoeidheid, burn-out, depressie en overgewicht.

Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidswetenschap uit India die kijkt naar ieder persoon als een unieke samenstelling van de natuurelementen water, vuur, aarde, lucht en ether. Iedereen reageert daardoor anders op dingen.

Voor de een is heel pittig eten, intensief sporten of een festival een echte energyboost terwijl een ander juist helemaal uitgeblust kan raken. Wat voor de één een medicijn is, kan voor de ander vergif zijn.

Als we onze “interne gebruiksaanwijzing” weten, onze voeding en levensstijl daarop aanpassen, dan kunnen we een gezonder leven leiden met veel meer levensenergie.

Werkwijze

We starten met een Ayurvedische test om te achterhalen waar de disbalans in het lichaam zit (de intake). Hieruit volgt een op maat gemaakt behandelplan (o.a. voeding, kruiden, yoga, ademhaling, dagroutines). In 2-5 vervolgsessies zullen we deze op eigen tempo uitvoeren en aanpassen waar nodig.

Naast de behandeling van de klachten, krijg je meer inzichten in jouw unieke samenstelling (dosha) en leer je hoe je preventief kunt werken aan je eigen gezondheid.

Wil je meer weten?

Kijk dan op https://byprana.nl

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag – 08.30 – 14.00