Dry Needling

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode voor pijn en stijfheid bij acute en chronische klachten als gevolg van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

De behandeling

Dry Needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich aan. Hierdoor ontstaat kort een soort ‘kramp’ gevoel. Na verwijderen van de naald ontspant de spier zich meestal direct en is vaak meteen merkbaar dat het bewegen soepeler gaat. Het behandelde gedeelte voelt meestal wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is van korte duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Dry Needling kan een geschikte behandeltechniek zijn bij de volgende klachten:

  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Chronische langdurige pijnklachten
  • Wiplash klachten
  • Hoofdpijn
  • Klachten waarbij uitstraling in armen of benen is
  • Herstel na spierscheuring / verrekking

Dry Needling resulteert vaak snel in een directe pijn vermindering en een verbeterde mobiliteit van betrokken spieren en gewrichten. Dry Needling valt onder een reguliere zitting fysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn in Nederland bevoegd deze techniek toe te passen, mits de therapeut hiervoor een erkende opleiding heeft gevolgd. In onze praktijk wordt Dry Needling toegepast door Hanneke.

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag – 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Rugklachten

Whiplash

Hoofdpijn

Nekklachten