Hamstring

hamstring blessure fysio sintmichielsgestel

Info
De hamstring is een groep van drie spieren aan de achterkant van je been. Deze spieren lopen van je zitknobbel naar de binnen- en buitenzijde van je knie. De medische namen van de spieren zijn de m. biceps femoris, de m. semitendinosus en de m. semimembranosus. Door een verkeerde beweging kan een van de spieren van je hamstring inscheuren of verrekken. Meestal ontstaat de blessure tijdens een sprint. Je voelt dan plots een hevige pijn midden in je hamstring. Bij een hoge trap, een spagaat of een sliding kan je hamstring ook verrekken. De pijn die je voelt zit dan meer richting je bil.

Symptomen
De pijn die gevoeld wordt bij een hamstringblessure zit aan de achterzijde van het bovenbeen. In de eerste dagen na het oplopen van een spierscheuring kan de pijn ook in rust aanwezig zijn, later vooral tijdens bewegen of op rek brengen van de spier.

Oorzaak
De oorzaak van een spierscheuring is veelal een explosieve beweging zoals een sprong, aanzetten of afremmen na een sprint. Bij meer chronische hamstringklachten kunnen verschillende oorzaken een rol spelen, zoals verminderde spierlengte, spierkracht, rompstabiliteit en mobiliteit van de rug.

Behandeling
Allereerst zal de oorzaak van de hamstringklachten achterhaald moeten worden. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende behandelmogelijkheden zoals:

  • kinesiotape
  • massage
  • medische fitness
  • triggerpoint therapie

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag – 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Meniscus

Hielspoor

Enkelverzwikking

Knieklachten