Revalidatie na Covid-19

Revalidatietraining (ex-) corona patiënten
Heeft u een periode van Covid-19 doorgemaakt en heeft u nog problemen bij uw dagelijks functioneren thuis, op werk of tijdens sport? Jaap en Lars hebben de cursus Specialisatie corona bij Chronisch ZorgNet gevolgd en bieden hulp aan herstellende corona patiënten.

Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die mensen beperken om de draad weer op te pakken.
Het is aan te raden om dan zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet in het ziekenhuis heeft gelegen kan de fysiotherapeut helpen bij uw herstel.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?
In eerste instantie wordt er een intakegesprek gepland met de fysiotherapeut. Als u niet in staat bent naar de praktijk te komen, kan de fysiotherapeut bij u aan huis komen. (Voor een aan huisbezoek dient u wel een verwijzing te hebben).
In dit gesprek zal het beloop aan bod komen en brengen wij uw fysieke klachten in kaart. Ook inventariseren wij uw wensen. In overleg met u zal dan een revalidatieprogramma worden opgesteld dat specifiek is afgestemd is op uw mogelijkheden en wensen. Hierbij wordt aandacht besteed aan zowel uw fysieke als mentale herstel.
Samen met de fysiotherapeut gaat u aan de slag om uw conditie en kracht weer te verbeteren. Om zo de vermoeidheid verminderen en u weer deel kunt nemen aan uw dagelijkse activiteiten.

Vergoeding en verwijzing
Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten met langdurige klachten minimaal zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg. Voor Fysiotherapie- en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen.
De nodige behandelingen worden vooralsnog direct vergoed via de basisverzekering van de patiënt. Het enige wat de verzekerde zelf moet betalen, is het eigen risico van zijn/haar zorgverzekering.

 

 

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Hand-pols klachten

Hielspoor

Schouderklachten

Rugklachten