Schouderimpigment

schouderimpigment fysio sint michielsgestel

Info
Kop en kom worden bij elkaar gehouden door sterke banden en pezen. Pezen kunnen geïrriteerd raken en zelfs deels of geheel scheuren. Een van de pezen loopt in de ruimte tussen het dak van de schouder en de kop van de bovenarm.

Symptomen
In de eerste dagen na het oplopen van de irritatie of peesscheuring is er vaak pijn ook in rust. Na een aantal dagen is er met name pijn tijdens bepaalde bewegingen van de arm. Ook kan de kracht in de arm verminderd zijn.

Oorzaak
Een acute blessure kan de oorzaak zijn van een peesbeschadiging. Bijvoorbeeld bij een val op de schouder of het uit de kom gaan van de schouder. Sporten waarbij dit gezien wordt zijn judo, wielrenner, werpsporten. Pezen kunnen ook beschadigen door overbelasting of doordat de ruimte waar de pees doorheen loopt te klein is. Op oudere leeftijd kunnen peesblessures spontaan optreden.

Behandeling
Een behandeling voor het schouderimpigment kan op verschillende manieren behandeld worden. Afhankelijk van de specifieke betrokken spieren kan er een behandelplan worden gemaakt bestaande uit bijvoorbeeld:

  • massage
  • medische fitness
  • sporfysio
  • triggerpoint therapie

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag – 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Elleboogklachten

Rugklachten

Schouderklachten

Nekklachten