Achillespees ruptuur revalidatie

Achillespees_fysio sintmichielsgestel

 

Informatie:
Achillespees ruptuur is er sprake van een scheur in de achillespees. De achillespees is een sterke pees die het onderbeen met de hiel verbindt. De pees kan ook volledig afgescheurd zijn.

Symptomen:
– De klachten die u zult ervaren zijn hevige pijn tijdens lopen, traplopen en op de tenen staan
– vocht/zwelling in de achillespees/kuitregio
– rood of een blauwe plek op de achillespees
– pijn tijdens aanraking van de achillespees.

Ontstaan:
Dit kan ontstaan tijdens het sporten bijvoorbeeld bij hardlopen of andere sporten waarbij er veel kracht op de achillespees komt. Of bij zwaar werk waar veel belasting op de achillespees komt.

Behandeling
Als de achillespees volledig is afgescheurd dan zou u eerst in het gips moeten. Na de gipsperiode zal de achillespees en de kuitspieren stijf aanvoelen. Vooral de teen naar u toebrengen zal moeilijk gaan. De kracht van de kuitspieren is afgenomen. Het is belangrijk om de kracht weer terug te krijgen, zodat uw het sporten en andere activiteiten weer kunt oppakken zonder pijn. Dit is belangrijk om kuit/achillespeesblessures in de toekomst te voorkomen.

Als de achillespees niet volledig is afgescheurd dan is het belangrijk om de eerste week de achillespees zo min mogelijk te belasten, de voet vooral hoog te houden zodat de zwelling afneemt. Nadat de achillespees wat hersteld is, kan de fysiotherapeut oefeningen met uw gaan doen om de kuitspieren te versterken en soepel te houden. Zodat u uiteindelijk weer uw desbetreffende sport en uw dagelijkse activiteiten kunt hervatten.

Fysio Sint-Michielsgestel zal uw begeleiden met de juiste oefeningen zodat u weer volledig hersteld na een achillespeesruptuur.

Behandeling:
– tape
– rekoefeningen
– sportfysiotherapie

 

 

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Hand-pols klachten

Hielspoor

Schouderklachten

Rugklachten