GLA:D behandeling

voor artrose

Fysiotherapeut van Fysio Sint-Michielsgestel helpt patiënt met artrose door GLA:D behandeling.

Wat is de GLA:D behandeling

Het Gla:D-protocol, wat staat voor Good Life with osteoArthritis in Denmark, is een gestructureerd behandelprogramma voor mensen met artrose, in de knie en heup. Het is ontwikkeld in Denemarken en richt zich op educatie, oefeningen en gedragsverandering om de symptomen van artrose te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Logo van GLA:D Nederland.

Het protocol omvat:

1. Patiënten krijgen uitgebreide informatie over artrose, de oorzaken, symptomen en hoe ze hun levensstijl kunnen aanpassen om beter met de aandoening om te gaan.

2. Specifieke oefeningen, zowel spierversterkende als mobiliserende oefeningen, worden aangeleerd om de functie van het gewricht te behouden of te verbeteren.

3. Het programma besteedt aandacht aan het veranderen van gedrag en levensstijl, zoals het aanleren van gezonde gewoonten en het bevorderen van lichaamsbeweging.

Vergoeding

Met een knie- of heup artrose verwijzing van een arts of orthopeed kan u tot 12 behandelingen uit de basisverzekering krijgen. Let hierbij wel op dat het eigen risico hier ook voor gebruikt wordt. Het is belangrijk op te merken dat het Gla:D-protocol bedoeld is als aanvulling op reguliere medische behandelingen en moet worden uitgevoerd onder begeleiding van een gekwalificeerde professional, zoals een fysiotherapeut.

Binnen onze praktijk bieden Lars en Annemijn deze behandelmethode aan. Als je specifieke informatie zoekt of geïnteresseerd bent in het volgen van het Gla:D-protocol, neem contact met ons op onderaan deze pagina.

Kijk voor meer informatie op deze website of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Afspraak maken?

 

Hoogstraat 30 C 5271 SW

Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Ma, Di, Woe, Do 08.30 – 21.00
Vrijdag 08.30 – 17.00
Zaterdag 08.30 – 14.00

Gerelateerde klachten

Elleboogklachten

Hielspoor

Heupklachten

Knieklachten